Министърът на земеделието Иван Иванов обясни защо Изпълнителната агенция Борба с

...
Министърът на земеделието Иван Иванов обясни защо Изпълнителната агенция Борба с
Коментари Харесай

Отклонен самолет е попречил на изстрелването на противоградни ракети над Садово

Министърът на земеделието Иван Иванов изясни за какво Изпълнителната организация " Борба с градушките " не е изстреляла противоградни ракети в региона на град Садово през вчерашния ден. По думите му това не се е случило, защото е имало възбрана от страна на управлението на въздушното придвижване поради отклонен аероплан от София за Пловдив. 

" Агенцията е обезпечена с всичко належащо, с цел да извършва своите отговорности ", увери той. 

" Земеделските стопани от региона на Садово, чиито посеви пострадаха от мощните градушки, ще бъдат обезщетени ", посочи Иванов. Пред публицисти в Министерския съвет министър Иванов уточни, че персонално един от заместник-директорите на Държавен фонд „ Земеделие “, съпроводен от специалист от министерството, е посетил мястото и ще одобри заявките на стопаните за подкрепяне. 

" В най-кратък период помощта ще бъде изплатена. Когато има потвърдено 100% увреждане на продукцията, тя се заплаща на 100%, на база на показаните разноски. Има си методика, когато работи от години. Държавен фонд „ Земеделие “ разполага с 5 млн. лева, с които да изплаща обезпечения ", уточни министърът. Той увери, че има механизъм за обезщетение и на тези стопани, чиято продукция не е напълно унищожена. 

за бежанците от Украйна, министърът на земеделието уточни, че в бази на ръководеното от него ведомство са настанени към 200 души. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР